angela merkel

Nej, Angela Merkel har ikke absolut flertal

Godt nok er Christianshavns Kvarter meget lokalt forankret, men en gang i mellem må vi lige træde i karakter:

Samtlige danske nyhedssites meddeleer nu at lederen af Kristendemokraterne (CDU) i Tyskland, Angela Merkel, ifølge prognoserne får absolut flertal i det tyske Bundestag, men det er forkert.

Tallet 302 ud af 598 bygger på en prognose tidligt i aften. Den nuværende prognose forudsiger 297 mandater, hvilket netop ikke er et absolut flertal.

Der er sket store skred i aften i tysk politik. Det er korrekt at Angela Merkels CDU har haft et godt valg, de har vundet op mod 8%, men deres tidligere samarbejdspartner FDP, som er et liberalt parti, har tabt endnu mere og er røget ud af Bundestag’en på grund af en spærregrænse på 5%. SPD, som er et socialdemokratisk parti, har vundet et par procent.

Derimod er det gået skidt for Die Linke og Die Grüne, som er et henholdsvist venstrorienteret og miljøorienteret parti. De har hver tabt et par procent. Piratpartiet (fildeling osv) har kun et par procent og kommer ikke ind og AfD er et nyt parti som kun er nogle måneder gammelt og som har EU modstand som hovedpunkt. Aligevel har de fået 4.9 % og kan stadig nå at komme i Bundestag.

Men altså – Merkel har IKKE absolut flertal som prognosen ser ud her kl 21.45!

Opdatering 22:02:
Angela Merkels parti har nu 296 mandater.

Opdatering 22:47:
Angela Merkels parti har fortsat 296 mandater.

Opdatering 23:18:
Angela Merkels parti har fortsat 296 mandater.

Opdatering 23:45:
Angela Merkels parti har fortsat 296 mandater.

OPDATERES LØBENDE I AFTEN
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.