volley

CPH Beachvolley massivt repræsenteret til DM 2013

Nyd det sidste strejf af sommer, beach-babes og hårdtslående aktion, når toppen af dansk beachvolley i weekenden dyster om DM 2013. Copenhagen Beachvolley sætter sig tungt på begivenheden ved at være massivt repræsenteret på både dame- og herresiden. DM afholdes på Amager Strand, hvor semifinaler og finaler spilles søndag.
DM-stævnet er kulminationen på en begivenhedsrig beachvolley-tour hen over sommeren, hvor de bedste danske herre- og dame-hold har kæmpet for at kvalificere sig. På dame-siden leverer CPH Beachvolley spillere til 10 ud af de 12 kvalificerede hold og på herresiden gælder det halvdelen af holdene – heriblandt de to regerende mesterhold Krøyer/Olsen (D) og Mayland/Corneliussen (H).

På damesiden er Krøyer/Olsen blandt storfavoritterne til at (gen)vinde DM-titlen. De er i løbet af sommerens elite-stævner endt i finalen hver gang de har deltaget og med flest sejre til følge. Men der er uden tvivl flere hold, der vil forsøge at gøre dem rangen stridig. Et andet CPH hold – de rutinerede medaljetagere Iversen/Anker Nielsen – samt odenseanerne Trans Hansen/Søndergård, har været de største udfordrere hidtil. Men overraskelser er altid mulige og bl.a CPH’s unge dame-talent-hold Bang/Okholm og Olander/Guldager har vist, at de kan drille den etablerede top.
Favoritrollen på herresiden er mere spredt, men CPH-konstellationen Kildegård/Søderberg ser ud til at have lagt billet ind på kampen om guldet. Beachvolley-newcomer, CPH-talentet Peter Kildegård, har haft en suveræn sæson med en nærmest ubrudt sejrsrække, endda med skiftende partnere. Til finalestævnet har han en mange-årig DM-vinder og world-tour-spiller ved sin side, nemlig Bo Søderberg, der bl.a. har en VM 5. plads i bagagen. De odenseanske herre-spillere, A-landsholdet Hoyer/Hoyer – med Søderbergs gamle makker -, må også forventes at ville kæmpe med om guldet. Et andet stærkt CPH-kort i medalje-striden, er de regerende DM-mestre, beachkoryfæerne Mayland/Corneliussen. Men også flere af CPHs talent-spillere banker på i toppen, hvor bl.a. A- landsholdet Koren/Olesen og B-landsholdet Muff/Stormly har vist, at de kan være med helt fremme.

For Copenhagen Beachvolley er det yderst positivt at være så stærkt repræsenteret til DM. Udover at øge mulighederne for at hjemtage medaljer til klubben, markerer det også at sporten har gode udviklingsmuligheder i København. ’Vi klarer os traditionelt set godt til DM – typisk med flere medaljer hos begge køn. Men som klub har vi sat ekstra fokus på at udvikle det sportslige niveau, så specielt vores unge og talentfulde spillere kan være med til at løfte niveauet i dansk beachvolley. Det er naturligvis positivt, at så mange af klubbens talenter er repræsenteret til DM, men især at flere præsenterer en reel udfordring til de mere etablerede hold,’ siger Sportschef Lydia Jørgensen fra Copenhagen Beachvolley.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.