niels vest

Nils Vest runder et skarpt hjørne

Nils Vest, filminstruktør og christianit, fylder 70 år i morgen, onsdag. Christianshavns Kvarter sender ham et stort til lykke.

Omend christianit og dermed christianshavner, rækker Nils Vests indsat for kulturlivet vel ud over bydelens grænser. For et par år siden, fik den europæiske organisation for bevarelse af kulturarv, Europa Nostra, således øje på ham og inviterede ham til Istanbul for at modtage organisationens pris for en langvarig indsats for at lave film med indhold om arkitektur og kulturarv. Senest har Nils Vest således  lavet en meget rost film om Københavns Rådhus, men også mange andre film er det blevet til gennem årene, sådan som det kan ses på Nils Vests hjemmeside.

En stor del af Nils Vests liv har været opfyldt af alternative livsformer. Sammen med Britta Lillesøe, som han til daglig deler hjem med, var han med i nogle af de tidligste husbesættelser i København, nemlig i Sofiegården på Christianshavn. Siden var det naturligvis at flytte på Christiania, hvor Nils Vest gennem årene har været en af de markante christianitter med udgivelser af en række bøger og ikke mindst etablering af Christianias Kulturforening.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.