Christianshavnermilen (TV)

På 19. år og for 129. gang løb christianshavnere og andre den 8. august rundt om Christiania og Holmen i den hæderkronede Christianshavnermil. Vejret var ikke med løberne den dag – for blot 4. gang i løbets historie var det regn, og det betød færre deltagere end sædvanligt, hvor helt op til 800 løbere dyster på en god dag.

En af grundene til løbets popularitet er nok den hyggelige stemning omkring løbet, måske det at det ikke er så stort og prangende – samt den hyggelige rute i afvekslende omgivelser – bilos omkring Christiania, hyggelige Charistianshavn, en tur omkring Holmen, havnen og Operaen – afsluttende med nogle km. i den rene naturstilhed.En anden populær ting er det at deltagerne er delt op i hele 12 aldersklasser – så man kan “konkurrere” og sammenligne sig med ligemænd.

“Men et problem er de private løb”, siger Allan Kolbye. “Vi bruger jo overskudet fra dette løb til at ansætte trænere til de unge talenter, og det tænker mange sikkert ikke på. Men hvis man løber i privat arrangerede løb, går det i virkeligheden ud over ungdomsarbejdet”, siger Allan Kolbye fra Amager Athletic Club.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.