Træskibssammenslutningen fejrer 40 år i Nyhavn (TV)

Træskibssammenslutningens medlemmer mødes hvert år til et sommertræf, men i år er det noget særligt. Det er nemlig også 40 år siden foreningen blev stiftet, så derfor tænkte man i lidt større baner og henlagde arrangementet til København.
“Aase”, som er hjemhørende i Lemvig, var en af de både, der deltog. Båden er fra 1904 og har i mange år sejlet med levende ål i de danske farvande som såkaldt “ålekvase”. I 60’erne blev den ombygget til privat brug, og i 2005 købte Alexander og Rikke båden fra Middelfart, men i en nedslidt tilstand. Det første år sejlede de i den, men ellers har båden været under restaurering lige siden. Alexander er skibsmontør og har derfor kunnet lave en masse af restaureringen selv, men tømrerarbejdet måtte de dog købe sig til. I den forbindelse har Skibsbevaringsfonden været en god støtte.
Christianshavns Kvarter fik lov at sejle med på Øresund til Træskibssammenslutningens præsentationsrunde.
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.