received_435428632073672.jpeg

Flittige Fødder eller MobilePay 30646722

Hvad siger du til en god travetur på 5 km. blive klogere på Christianshavns historie, møde nye venner og få Bill Gates støtte. Alt dette kan du få for en flad 50er. hvis du sammen med Christianshavns Rotary deltager i kampen mod Polio. Har du andre aftaler på lørdag, kan du hjælpe ved at indbetale 50 kr. Hver gang vi modtager 50 kr. spytter Bill Gates 100 kr i projektet. De indsamlede midler går udelukkende til indkøb af vaccine, og giver mulighed for at rotarianere for egen regning, kan rejse til steder hvor sygdommen florerer, og vaccinere. Først når der i en periode af 3 år ikke har været udbrud, kan vi erklære verden for polio fri. Desværre er der de seneste år, set udbrud forskellige steder i verden, disse udbrud, skal stoppes.
Hvad kan vi gøre. Der er nu gået 40 år med bekæmpelse af denne invaliderende sygdom, hvor ca. 20 mio. frivillige har vaccineret over 2,5 mia. børn. Først når sygdommen er helt udryddet i alle lande, kan man 3 år efter seneste udbrud, erklærer verden for polio fri. Trods et kæmpe arbejde fra Rotary, WHO, Bill Gates fond med flere, er der stadig nye tilfælde. I 2022 var vi nede på 22 tilfælde i Afghanistan 2 og Pakistan 2. Vi er godt på vej, men vi er aldrig længere væk fra smitten end en rejse, således er der de seneste år fundet enkelte tilfælde i New York og England. Polio er meget smitsom. Derfor er det vigtigt at nye tilfælde hurtigt opdages og der sættes ind med vacciner.
Hvorfor Rotary Efter et vellykket Rotary-projekt om bekæmpelse af polio i Filippinerne i 1979 proklamerede Rotary i 1985 sit korstog mod polio. Ud over at indsamle midler til vaccine, er Rotarianere fra hele verden, for egen regning rejst ud, og været med til at give vaccinen. Siden 2007 år har Bill Gatas Fond tredoblet vores donationer. Vi er tæt på målet men mangler lidt, derfor rækker vi ud, og beder om din hjælp. Så vi kan holde vores løfte til verdens børn, om en poliofri verden.
Hvor står vi nu Årsagen til stigningen er bl.a. demografiske og politiske forhold og utilstrækkelig opfølgning på vaccinationer af nyfødte. Desuden kan der lokalt være en modstand mod vaccinationerne. Før WHO kan erklære et område for poliofrit, skal der gå 3 år fra sidste udbrud. Det mål nåede Afrika i 2020. Drømmen om polioens udryddelse er tæt på, men der er et stykke vej endnu. WHO har dog en begrundet formodning om, at verden kan erklæres poliofri om få år Over årene er vaccinationerne specielt i de udsatte områder sat i system, således at hvert land har udnævnt 2 til 4 dage over et år, hvor vaccinationerne udføres. Vaccinationsprogrammet følges hele tiden op med vaccinationer af nyfødte børn. I de seneste år er der sat massivt ind med i de områder, hvor det har vist sig, at være mest vanskeligt, at få stoppet nye tilfælde af polioudbrud.
POLIO WALK 28. september 2024.
Vi mødes foran Kanalhuset kl 10. Turen går via Holmen og er på ca. 5 km. Undervejs er der indlagt opgaver af historisk art.
Pris: Voksne 50 kr. Børn 30 kr.
Tag venner og bekendte med.
Foto POLIO WALK 2023



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.