Juleløses Jul – hvad går forud (TV)?

Hvor mange der holder jul i Christiania, er der ingen der ved, men tallerkenerne har de styr på, og dem bliver der langet 1.500 over disken af juleaften. Flæskesteg, risengrød, vegetarmad, kage, konfekt, frugt. Hjemmebrygget øl. Gaver til børnene. Underholdning til de voksne. Der mangler ikke noget.

Senere på aftenen går nogle af de første hjem og der kommer andre til, som allerede har fejret jul et andet sted. Og stemningen får mere karakter af en fest.

Men hvordan får man lige får sådan et arrangement på benene?

Det kan du se mere om i denne fascinerende film om forberedelserne til de Juleløses jul. Du kan høre om arbejdet, som allerede går i gang, mens det stadig er sol og sommer. Om de halvandet hundrede frivillige, der er i gang i dagene op til den 24. december kl. 17.00, hvor dørene slås op.

Det er første gang det har været dokumenteret på film i Christianias 40-årige historie, og vi føler os meget privilegerede over at Christiania gav Christianshavns Kvarter lov.

TV2 spurgte også. Og fik afslag.

Advarsel: filmen varer 20 minutter – men den er det værd ;-)
There are 7 comments

Add yours
 1. Birte Pedersen

  Hold da ferie hvor flot gjort af Christiania, deres juleløse jularrangement er da helt utroligt flot, det varme langt ind i sjælen at opleve dette. Stort HURRA til Christiania og alle deres hjælpere!
  Jeg kunne godt ønske at det også var muligt at gøre den slags her i Voldboligerne for de ældre, det gav stof til eftertanke!

  Mange Kærlige Hilsner Birte P. Voldboligerne

 2. Preben Thorup

  Og det skete i de dage, at der udgik budskab til alle juleløse, at de kunne komme til Den Grå Hal. Et smukt julebudskab, ægte kærlighed og det er det julen handler om. Kærlighed blandt mennesker.

 3. Bo Damborg

  Tja! – når nu Christianianitterne samler ind for fortsat at kunne bo gratis (trods en omsætning fra hashmarkedet på 3 mia/år), kan de vel også lige så godt samle ind, så de kan holde sig en gratis jul!
  Der var i hvert fald, ved selvsyn, en voldsom overvægt af tilsyneladende lidt mindre -løse end juleløse.

  • zigzak

   undskyld Bo, men det er meget tydeligt at du ikke aner hvad du snakker om.
   1. pushernes penge har ikke noget med ca at gøre som sådan. Deres indtjening er privat, og der er ca ikke.
   2. INGEN over 18 år bor gratis undtagen nogen få, der nægter at betale. Det arbejdes der meget med.
   3. Vi viser dig en super fed film om noget helt vildt fedt, vi laver. Du ser kun en lort!!! Hvad sker der for dig. Ring til pia k og hun er sikkert både ligeså enøjet og enig.
   4. Canitter samler ikke ind for at de kan bo gratis. De samler ind fordi de ikke ønsker at eje ca, men det er vores allesammens. Hvis de selv sku betale det hele, ku de oz bestemme det hele, men de vil gerne dele.
   5. Du skal ikke dømme hvem der er juleløse. Det er os der knokler i mange dage, og vi dømmer ingen. Alle slags mennesker er velkomne. Hvis man har familie, men ønsker at vælge dem fra, er man vel oz en slags juleløs.

   Hvordan kan du være så fordømmende overfor noget du tydeligvis ikke kender særlig godt????

 4. Eva

  En dejlig film, og en flot stemningsbeskrivelse…tak fordi du lige greb fat i mig, Peter, og fortalte mig, hvor jeg kunne finde filmen.
  ### Eva


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.