Træskibssammenslutningen fejrer 40 år i Nyhavn (TV)

Træskibssammenslutningens medlemmer mødes hvert år til et sommertræf, men i år er det noget særligt. Det er nemlig også 40 år siden foreningen blev stiftet, så derfor tænkte man i lidt større baner og henlagde arrangementet til København.
“Aase”, som er hjemhørende i Lemvig, var en af de både, der deltog. Båden er fra 1904 og har i mange år sejlet med levende ål i de danske farvande som såkaldt “ålekvase”. I 60’erne blev den ombygget til privat brug, og i 2005 købte Alexander og Rikke båden fra Middelfart, men i en nedslidt tilstand. Det første år sejlede de i den, men ellers har båden været under restaurering lige siden. Alexander er skibsmontør og har derfor kunnet lave en masse af restaureringen selv, men tømrerarbejdet måtte de dog købe sig til. I den forbindelse har Skibsbevaringsfonden været en god støtte.
Christianshavns Kvarter fik lov at sejle med på Øresund til Træskibssammenslutningens præsentationsrunde.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.