Lokalrådets pris 2011 til Prinsessegade-gruppen (TV)

Lokalrådet pris 2011

Christianshavns Lokalråd har netop uddelt sin pris for 2011. Den gik til netværket “Sikker Prinsessegade – sikker Aladin”. Gruppen har med utrættelig energi arbejdet for at bevare busslusen på Holmen, så Prinsessegade – en af de 10 mest trefikerede gader i Københavns Kommune – kunne blive mere sikker for de over 2000 børn og unge der hver dag har deres gang i gaden med henblik på skole, fritidshjem, børnehave mm. Anette Thede og Julius Lund modtog prisen på vegne af gruppen. Morten Lind holdt talen ved prisuddelingen på vegne af Christianshavns Lokalråd. Du kan læse hele talen herunder.

Morten Lind:
Lokalrådets pris består – som I – ved ikke af guld men af ”grønne skove”.
Prisen uddeles til personer, foreninger, virksomheder eller institutioner som har gjort en helt ekstraordinær indsats for vores bydel.
Hvert år har vi mange gode forslag at vælge imellem – det havde vi også i år. Alligevel var det ikke svært at beslutte at årets prismodtager skulle være netværket ”Sikker Prinsessegade – Sikker Alladin”.
Selve netværket tæller mange aktive mennesker og foreninger, men i dag er vi glade over at Anette Thede, Julius Lund og Tue Ambrosius Krogh Lund er kommet for at modtage prisen.
Vi ved at Sara Akino, der måske skal regnes som den egentlige ”mor” til netværket, og Anja Clausen (er hun så farmor?) fra Skolebestyrelsen på Christianshavns Skole, desværre begge er forhindret her i aften.
MEN som sagt netværket er stort, og hvis jeg nævner flere navne vil der alligevel være endnu flere der ikke er nævnt.

Kære prismodtagere!
Når vi ikke har været i tvivl om at give prisen til jer, skyldes ikke mindst jeres helt ekstraordinært store indsats for trafiksikkerheden og trygheden i Prinsessegade og i gaderne omkring Alladin.
Det er en ekstraordinær indsats som (uanset hvordan det hele ender) måske til irritation for nogle få – men som først g fremmest har været til gavn for mange:
• Til gavn for de over 2000 børn og unge som hver dag færdes i Prinsessegade, der er udpeget som en af de 10 farligste vejstrækninger i vores by, uden at kommunen dermed i praksis har taget færdselslovens krav om at sikre sine skoleveje alvorligt
• Til gavn de helt ned til 7-årige skolebørn som skal krydse gaden alene på vej til og fra skole, fritidshjem eller -klub uanset den hensynsløse og farlige biltrafik – især i myldretimerne morgen og eftermiddag.
• Til gavn de ældre som skal krydse gaden for at komme til bussen, i forretninger eller på apotek og bibliotek osv., og som ikke er så sporty at de kan ”springe for liver”
• Til gavn de forældre og andre mennesker der færdes i kvarteret på cykel eller til fods, og som løber en håndgribelig risiko, hvis prøver at gøre opmærksom på at man bilisterne skal afpasse farten efter forholdene.
• Til gavn de beboere som føler at politikerne mangler evnen til at lytte når de med den ene hånd lover trafiksanering og med den anden hånd lover bilisterne at Prinsessegade bliver den nye hovedlandevej til hele Holmen.
• Til gavn for beboerne og institutionerne på Holmen, som er flyttet ind og har købt lejlighed i tiltro til hvad politikerne har lovet mindst otte gange i bindende kommuneplaner og lokalplaner: at en bussluse skulle forhindre gennemkørende og uvedkommende biltrafik til Nyholm, Margretheholm og Refshaleøen.
Hvis I vinder og hvis vi får en god trafiksanering af Prinsessegade, som virkelig forbedret trafiksikkerheden markant for vores børn og unge, uden at give ekstra, gennemkørende trafik, vil der ikke være tabere – kun vindere.
• Tak til jer for jeres evne til at samle Prinsessegade og Alladin til en flot, flot demonstration en solrig morgen onsdag den 9. marts.
• Tak for jeres hårde arbejde for at hente politikerne – inkl. over¬borgmesteren fra Rådhuset herud for at se forholdene med egne øjne.
• Tak for at I sikrede at flertallet trods alt blev nødt til at love at den samlede løsning skal være en forbedring og ikke en forværring eller status quo.
• Tak for at I har vist at lokalråd, lokaludvalg, skolebestyrelser, gymnasium, institutioner, beboere og forældre her i vores bydel står sammen og kan supplere hinanden på smukkeste vis.
• Tak for at I samler beboerforeninger og danner et netværk af folk i opgangene i kvarteret, så I kan få flere med i det videre arbejde for sin sikker Prinsessegade og et sikkert Alladin-kvarter

Tillykke til jer med prisen – tillykke til hele netværket – og god vind fremover!
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.