Skynd dig langsomt (TV)

Da de to svenske medie-studerende Cecilia Holm og Katrine Möller Voss i 2005 besøgte Christiania, stod fristaden overfor store omvæltninger. Regeringen ville placere store boligblokke på området ud til Prinsessegade, og der skulle gøres op med konsensusdemokratiet. Christiania skulle kort sagt normaliseres. Sådan kom det ikke umiddelbart til at gå – faktisk kunne filmen være lavet i 2010, for ud over at huslejen nu er 2000 kr pr måned per person, ligner det meste sig selv fra dengang.

Men faren er ikke drevet over endnu. I februar falder Højesterets dom nemlig i den sag, som Christiania har anlagt mod den danske stat med påstand om at Christiania efter snart 40 års brug har vundet hævd over området, subsidiært at statens opsigelse af brugsaftalen med Christiania var ulovlig. Hvis Christiania taber sagen, kan staten forlange at området ryddes.

De to studerende lavede i løbet af mange besøg dette portræt af Christiania, som var deres eksamensopgave for deres studier. De bestod naturligvis med bravour. Filmen bringes på Christianshavns Kvarter med Cecilia og Katrines tilladelse.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.