Superkilen_hill-top_view WIKIpedia emily

Rejs udenhavns – til Nørrebro

Foto: Emily, Wikipedia under cc-by-2.0

Det foreslår Dansk arkitekturcenter, som gør opmærksom på deres app, der gør det let at finde og opleve arkitektur og byrum i København.

Som eksempel nævnes “Superkilen” på Nørrebro hvor Jakob Fenger fra kunstnergruppen SUPERFLEX fortæller om den ekstreme form for borgerinddragelse, der blandt andet betød, at kunstnerne rejste rundt i verden sammen med lokale beboere for at hente elementer fra deres hjemlande til Superkilen – en dansepavillon i Saint Louis, et Sound System på Jamaica og jord fra Palæstina. Mere end 50 lande er repræsenteret via de mange byrumsmøbler og -objekter.

”Superkilen er en fejring af friktion, en fortælling med by-inventar fra hele verden og et kunstværk. Det er, hvad der kan komme ud af at skabe et What If-scenarie og stille spørgsmålet; hvordan kan vi være forskellige sammen?”, siger kunstner Jakob Fenger fra SUPERFLEX.

Du kan hente deres app her https://apps.apple.com/dk/app/dac/id956959271?l=da og her https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.dac.app&hl=en

DAC er ligeledes aktuel med en fotoudstilling: “Fang din by” som kan ses foran DAC og som også står skiftevis ved Københavns Hovedbanegård, Valby Station og Høje Taastrup Station. Udstillingen er gratis.
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.