Kvarterhuset Morten Vest

Ny filmklub på Amager

Nu kan lokale filmentusiaster på Amager fremover møde filminstruktører til debat om deres film flere gange om måneden i Kvarterhuset. Den lokale virksomhed Auteur Film på Prags Boulevard har indledt et samarbejde med Kvarterhuset i Jemtelandsgade. I fælleskab driver de fremover Auteur Filmklub Kvarterhuset. Ved de fleste filmvisninger vil filmens instruktør eller en anden fra filmen være til stede til en snak og debat om filmen. Der er gratis medlemskab med nyhedsmails om de kommende filmevents – find mere information på Kvarterhuset hjemmeside under Auteur Filmklub Kvarterhuset.

Filmklubbens arrangementer afholdes i Kvarterhusets spændende store lokale Salen på 1. sal. Her kan du opleve film i et lokale med plads til 80, hvor du samtidigt via rummets glasvægge fornemmer kvarteret omkring dig.
Den historiske baggrund for den nye filmklub er, at Kvarterhuset gennem flere år har haft filmklubben Nicholson. På Vesterbro har MandagsDokumentar gennem mere end 15 år vist dokumentarfilm hver mandag med deltagelse af filmenes instruktører. Nu er de to initiativer smeltet sammen er en ny stor filmklub, der allerede har knap 600 medlemmer. Filmklubben drives af Auteur Film, der også laver filmmiddage blandt andet hos Øens Spisested i Prismen på Amager.

https://kvarterhuset.kk.dk/artikel/auteur-filmklub-kvarterhuset

Program forår 2019

7. februar kl.19 : SHIRLEY & HINDA – OPRØRSKE OLDEMØDRE Dokumentarfilm 2013 Instruktør: Håvard Bustnes
Arrangeret i samarbejde med Miljøpunkt Amager. Hvorfor skal vi blive ved med at vokse? Og er der ingen grænser for den økonomiske vækst?

11. februar kl. 19.00: WOLF AND SHEEP Spillefilm 2017 Instruktør Shahrbanoo Sadat
I landdistrikterne i Afghanistan tror befolkningen på de historier, de opfinder og fortæller hinanden, som forklarer verdens mysterier. Hyrdebørnene regerer bjergene.

25. februar kl.19: DREAMING MURAKAMI Dokumentarfilm 2018 Instruktør Nitesh Anjaan.
Mette Holm har brugt tusindvis af timer på at oversætte Murakamis fortællinger til hans danske læsere. Efter filmen streaming af interview med Nitesh Anjaan og Mette Holm samt Kim Skotte.

4 marts kl.19: THE ISLANDS AND THE WHALES med producer Henrik Underbjerg Dokumentarfilm 2016 Instruktør Mike Day. Færøernes storslåede natur lægger en smuk, dramatisk ramme om indbyggernes liv – og om ‘Øen og hvalerne’.

7. marts kl.19-21:30: DEM VI VAR Dokumentarfilm 2016 Instruktør: Sine Skibsholt
Arrangeret af Kvarterhuset. GRATIS deltagelse uden instruktør. Kristian falder pludseligt om med en blodprop..

25 marts kl.19: KAREN BLIXEN – STORYTELLER med besøg af instruktør Christian Braad Thomsen. Dokumentarfilm 1995
En lille filmperle tilbage fra 1995, der skildrer et rørende portræt af den beundrede digter og forfatter Karen Blixen.

1. april kl. 19: UDEN MIN FAR med besøg af instruktør Vibeke Bryld. Dokumentar 2018
Olivers far er soldat og skal udsendes til Syd Sudan i et halvt år. Han kender ikke landet, ved ikke hvordan der ser ud, og hvad deres far egentlig skal lave.

29. april kl.19: THE RETURN med besøg af instruktør Malene Choi Jensen. Spillefilm 2018
To dansk-koreanske adoptivbørn vender for første gang tilbage til Korea.
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.