Iskrystalprinsessen – profilbillede

Iskrystalprinsessen vol. II – bæredygtig kulturarv

Nordatlantens Brygge udstiller Haute Couture-designer Jørgen Simonsens Grønlands-inspirerede kollektion Iskrystalprinsessen vol II.
Udstilling 8. dec. 2018 – 17. feb. 2019
Fernisering 7. dec. kl. 16-18

I 1998 blev den danske Haute Couture-designer Jørgen Simonsen headhuntet til jobbet som ny chefdesigner for modehuset Versace efter grundlæggeren Gianni Versaces tragiske død.
Under de indledende ansættelsessamtaler fremlagde Jørgen kollektionen ”Iskrystalprinsessen”, som han havde lavet med kryds-inspiration i den grønlandske inuit-kultur. Kollektionen blev startskuddet til Atelier Versaces første Haute Couture-kollektion efter grundlæggerens bortgang, og den blev modtaget positivt af hele den internationale modepresse.

Jørgen Simonsen havde dengang aldrig været i Grønland. Derfor besluttede Nordens Institut i Grønland i samarbejde med Kittat, Nationalmuseet i Grønland, Nationaldragtskolen i Sisimiut og Great Greenland at invitere ham.
Og Grønland gjorde, som Grønland næsten altid gør: væltede designeren omkuld med sin åndeløst smukke natur og sine stærke kulturelle rødder. Det efterlod en betaget, inspireret og begejstret Jørgen Simonsen, som kreerede en ny kollektion med titlen Iskrystalprinsessen vol. II – bæredygtig kulturarv.

Iskrystalprinsessen vol. II er et forsøg på at forstå, hvad der sker, når en modedesigner inspireres. Hvad gør det ved den kultur, som han inspireres af, og hvad sker der med det udtryk, som fødes af inspirationen?
Udstillingen består af tegninger, fotos og færdige kreationer, og den præsenteres i samarbejde med Nordens Institut i Grønland, NAPA.

Jørgen Simonsen (f. 1972) har en fortid som chefdesigner for Versace og har desuden arbejdet for Valentino, Karl Lagerfeld, Alexander McQueen og John Galliano og designet kjoler til verdensstjerner som Madonna, Jennifer Lopez og Nicole Kidman.
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.