Magnús Pálsson_Monument to the mist (1977)

HIGH & LOW – islandsk samtidskunst

FOTO: Magnús Pálsson, Monument to the mist (1977)

Ny udstilling giver enestående indblik i islandsk samtidskunst gennem et unikt udvalg af værker i flere genrer.

Udstilling 1. dec. 2018 – 17. feb. 2019
Fernisering 30. nov. kl. 16-18

Udstillingen HIGH & LOW præsenterer værker fra 1970’erne til i dag af 11 islandske samtidskunstnere, som arbejder i et bredt udvalg af medier. Titlen henviser til de uforudsigelige islandske vejrforhold, som skyldes det skiftevis høje og lave lufttryk i Nordatlanten. Dette system med stigende og faldende kræfter er den konceptuelle ramme for udstillingen og beskriver ikke alene de formelle aspekter ved værkerne, men også deres motiver. Udstillingen veksler mellem værker af personlig, politisk og poetisk natur, hvilket giver et alsidigt perspektiv på Islands kultur gennem landets historie af samtidskunst. Her vil beskueren opleve regn eller solskin, op- og nedgang såvel som højdepunkter og dybder i kunsten og i livet.

HIGH & LOW bringer sammen kunstnere fra forskellige generationer, der alle har en tværfaglig tilgang til kunsten, hvor metoder fra forskellige genrer blandes, f.eks. visuel kunst, poesi og performance – musik, dans eller teater. De deltagende kunstnere er: Arna Óttarsdóttir, Arnar Ásgeirsson, Ásta Fanney Sigurðardóttir, Birgir Andrésson, Hildur Hákonardóttir, Magnús Pálsson, Sigurður Guðjónsson, Una Björg Magnúsdóttir, Örn Alexander Ámundason & Una Margrét Árnadóttir,  Þóranna Dögg Björnsdóttir i samarbejde med Nicolas Kunysz og det Islandske Meteorologiske Institut.

Udstillingen er arrangeret af Islands Ambassade i København i anledning af 100-året for Islands selvstændighed og suverænitet, og den er kurateret af H.K. Rannversson, Kultur- og Udstillingschef, Nordatlantens Brygge.

Læs mere på www.nordatlantens.dk
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.