alzheimer indsamling

Alzheimerforeningen kommer til byen

På næste lørdag (den 22. sept) vil der kl 11-14 være repræsentanter for Alzheimerforeningen i de Christianshavnske gader. De vil være der både for at fortælle om sygdommen og for at samle penge ind til foreningens aktiviteter.

“Efterhånden ser man så mange med indsamlingsbøsser, t-shirts, notesblokke eller lignende, så man bliver lidt småirriteret og tænker, at det er folk, der vil sælge abonnementer eller lignende, så jeg synes, det er så vigtigt, at folk ved, det er frivillige, som står på gaden for en god sag. Ligeledes er det IKKE indsamlere, der går rundt og stemmer dørklokker, vi står forskellige steder i nabolaget og får en god snak med folk”, siger Josefine Kirkegaard, som er en af dem der koordinerer indsamlingen.

Foruden at støtte den gode sag, er der også altid brug for frivillige. Så hvis du har et par timer til overs, vil du med sikkerhed blive modtaget med åbne arme af Josefine Kirkegaard.

Omkring 85.000 danskere har demens, men mange flere – op mod en halv million, er i berøring med sygdommen i familie eller omgangskreds.

Det er en af de mest opslidende sygdomme der findes – både for de pårørende, og den der er ramt. “Når demens rammer, er det en omvæltning for alle i familien. Man siger farvel til meget af det velkendte og goddag til en helt ny livssituation, der desværre oftere bliver mødt med fordomme end forståelse. Og der er ingen vej tilbage, for der findes ingen kur mod demens – ikke endnu. Alligevel er det muligt at leve et godt liv med demens – det kræver blot støtte, forståelse og håb”, fortæller formand for Alzheimerforeningen, Birgitte Vølund.

Det største ønske er en kur
Mit største ønske er, at der kommer en kur en dag. Hvis ikke for mig, så for andre i fremtiden. Derfor håber jeg, at der vil blive samlet en masse ind til forskning i demens, fortæller Birger Veber, der fik konstateret Alzheimers sygdom for tre år siden, da han var 63 år.

“Når man får demens, mister man meget af sin frihed. Man er afhængig af andre mennesker hele tiden. Det er svært. Derfor betyder det rigtig meget for mig – og min kone – at der findes tilbud, hvor jeg stadig kan komme ud og opleve noget, og hvor folk forstår mig og min situation”, fortæller Birger.

Læs mere på www.huskedagen.dk hvor du også kan melde dig som indsamler.
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.