1 Pakhusstrik_2018

PAKHUSSTRIK 2018

Nordatlantisk strikkefestival i hjertet af København

Både garvede strikkere og begyndere kan hente inspiration og masser af garn, når den populære strikkefestival Pakhusstrik løber af stablen i kulturhuset Nordatlantens Brygge på Christianshavn den 7. og 8. september

Det er femte år i træk, at Nordatlantens Brygge afholder Pakhusstrik, en både velbesøgt og herlig strikkefestival med fokus på garn og strikkeopskrifter fra det kolde nord. Her kan strikkeentusiaster få masser af inspiration fra en række af Nordatlantens fremmeste garnproducenter og strikdesignere. Ud over lækre salgsboder byder programmet på spændende oplæg og workshops såvel som modeshow, hurtigstrikkerkonkurrence, café og meget mere

Blandt udstillere og medvirkende kan man møde producenter og designere som Einrúm, Móakot, Qiviut, Fru Zippe, Ístex, Kvíkví , Der var engang/ Bente Lavsen, Auður Björt Skúladóttir, Prjónafjör, Garngalleriet og Spindeforeningen

Den islandske ”lopapeysa”
I år fejrer Island 100-året for at Island blev en suveræn stat. Festivalen tager del i jubilæumsfejring ved at sætte særlig fokus på den velkendte islandske uldsweater ”lopapeysa”, der naturligvis har haft sin betydning for islændingene igennem århundreder.

Lektor ved Islands Universitet, Ásdís Jóelsdóttir, har igennem adskillige år researchet og skrevet om den islandske uldsweater, som hun holder oplæg om på festivalen, både fredag og lørdag. I den mere praktiske ende tilbyder festivalen en workshop om, hvordan man strikker en ”lopapeysa”, hvor designer- og forfatter Auður Björt Skúladóttir er underviser. I en anden workshop kan man lære at spinde den islandske uld og komme i dybden med dens helt særegne kvaliteter.

Grønlandsk moskusuld og færøsk strikkedesign
Har man nogensinde rørt ved moskusuld fra Grønland, forstår man også hvor fantastisk et produkt denne enestående uld er. Den grønlandske virksomhed Qiviut tager den lange rejse fra Sisimiut for at fortælle om processen og produktet – og de har naturligvis også det herlige garn med, som man vil kunne få fingrene i i deres udstillingsbod.

Færøerne er naturligvis også i fokus på festivalen. Ud over at kunne købe færøsk garn og designs med inspiration i den færøske natur, vil man kunne opleve færøske Randi Samsonsen, der igennem sit arbejde som tekstildesigner, fortæller om ”Det bløde sprog” – formidling gennem strik og hækling, som et ekstra sprog, man kan kommunikere med.

Festivalen åbnes fredag den 7. september kl. 17.30 på Nordatlantens Brygge, Strandgade 91 på Christianshavn – i hjertet af København.

Se hele programmet: www.nordatlantens.dk/pakhusstrik 

FAKTA 

PAKHUSSTRIK 2018    

Hvor:Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København K

Dato:Fredag 7. sept. kl. 17.30-21.00 og lørdag 8. sept. kl. 10.00-17.00
Pris:Entré 150 kr. (billetten giver adgang til begge dage, og der kan ikke købes billet til en enkelt dag).

Onlinebilletsalg på: https://billetto.dk/e/pakhusstrik-2018-billetter-278256

YDERLIGERE INFO
For nærmere information vedrørende strikkefestivalen kontakt Ásta Stefánsdóttir, asta@bryggen.dk, +45 26231618

FOTOS

Vedhæftet er til fri afbenyttelse fotos fra 2017-udgaven af festivalen (fotos: Nordatlantens Brygge)

 
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.