vinni carsten breuning

Første 1500 sømil i Stillehavet

Vinni og Carsten Breuning, christianshavnere og jordomsejlere, har taget springet i Stillehavet og er i øjeblikket halvt gennem en 3000 sømil lang rute til første stop – det er længere end over Atlanten. Nu melder de sig i live:

Kære alle,

Nu ved Vinni og jeg at I alle sammen (eller måske næsten alle sammen) har siddet på kanten af jeres stole, forgæves forsøgt at sove om natten mens I går i cirkler på stuegulvet og tænker: har de to det godt? Er de gået ned med mus og (2) mænd (en mand, en kvinde)? Kæmper de med stormende kuling, orkaner, tyfoner, kæmpebølger på 20-30 meter? Naturligvis er det muligt at der er en enkelt eller to der tænker “Gud ske lov at de ikke sender noget som fylder min mailbox med spam” (ja – vi kan jo ikke allesammen være fans……..)

Men, men men – vi har det godt. Vejret har artet sig, bortset fra en nat hvor det var mørkere end i en kulkælder og vinden blæste 35 knob samt der var 4-5 meter brydende bølger, hvoraf et par stykker brød in i cockpittet. Jeg havde hundevagten og for første gang var jeg nødt til at kalde Vinni op fra søkøjen for at hjælpe med at rebe vores sejl.

En rigtige lortenat (undskyld sproget). Vinni skriver mere om den nat på vores website når vi får ordentligt internet.

De sidste 3 dage har været fænomenale – vinden har blæst 15-18 knob agten fra, bølgerne har også været agten fra og vi har strømmen med os. Vi har stort set ikke rørt ved sejlene eller vores vindror de sidste tre dage, og vi glider derudaf med mellem 6-7 knob. Livet bliver næsten ikke bedre.

Grunden til vi skriver nu, er at vi har passeret midtpunktet på denne passage her til morgen – så vi har “kun” 1500 sømil tilbage.  Det har taget os 12 dage at nå hertil – så vi har vel 12 dage mere på havet tilbage. Der er på tide at vi giver livstegn fra os.

Nattehimmelen her er ufattelig. Når det bliver mørkt, har vi Sydkorset direkte til bagbord og vi kan følge det østover indtil det går under horisonten senere på natten. Desuden er der milliarder af stjerner.

Starry starry night som Don McClean synger.

Alt vel her og vi håber at alt er vel hos jer allesammen.

Vinni og Carsten
Der er 1 kommentar

Send
  1. Birte Pedersen

    Ja for pokker har jeg tænkt, hvad f….. sker der, hvornår hører vi noget, så tak for orienteringen og fortsat god tur, håber i holder skruen lige i vandet, he he. Mange Hilsner Birte P.


Tilføj en ny kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.