Hotdorg

Broens Gadekøkken byder velkommen til flere nye boder

Madentusiaster kan nu nyde lækre økohotdogs med kølig øko-kakaomælk, sprød pizza og velsmagende smørrebrød fra de tre nye madboder på Broens Gadekøkken.
Broens Gadekøkken, der åbnede officielt den 27. april 2017 ved Inderhavnsbroen, udvider nu menuen med flere madboder og tæller nu 10 madboder og fire barer – de tre nye madboder er: Kejser Sausage med øko-hotdogs, Pizza Bro med klassisk italiensk pizza og Palægade Smørrebrød.

En ny hund er kommet til byen
Inspireret af den legendariske film The Usual Suspects kan hotdog-elskere nu vælge mellem forskellige økologiske hotdogs og skylle hele herligheden ned med en økologisk og bæredygtig kakaomælk, når kokken Henrik Jyrk (IBU og Mak-Cik by IBU) og vennen Glenn Kejser byder velkommen i deres fælles hotdog-bod på Broens Gadekøkken. Jyrk og Kejser mødte hinanden via deres ægtefæller, hvilket førte til, at Glenn Kejser kom med Henrik Jyrk i køkkenet – og deres fælles passion for gastronomi førte således til et partnerskab om at relancere Danmarks klassiske street food, nemlig hotdoggen.

Hotdoggen er noget af det mest traditionelle street food i Danmark, og derfor fandt Kejser og Jyrk det oplagt at åbne en hotdog-bod på Broens Gadekøkken. Opskriften på de økologiske pølser er udviklet af Michelinkokken Thomas Rohde og er lavet af enten svinekød eller oksekød fra fritgående dyr, krydret med enten urter eller muskatblomme. Derudover består hotdoggen af økologisk briochebrød og toppes med økologiske rødløg, der er marineret i økocitron –

inspireret af cubanske opskrifter. For at spice hele herligheden op kan man vælge mellem to slags hot sauces, to slags sennep, to slags ketchup – fx øko ketchup eller æble-rødbedeketchup. Traditionen tro slukkes tørsten i en kakaomælk. Hos Kejser Sausage serveres øko-chokolademælk fra Mark Hermann Chocolate, som er lavet med omtanke for miljøet, truede dyrearter og gode forhold for kakaobønderne.

Palægade Smørrebrød
De er kendt for deres udsøgte smørrebrød hos Restaurant Palægade, nu åbner holdet bag en bod med velsmurt smørrebrød på Broens Gadekøkken – her kan gæsterne også nyde snaps og hjemmelavet økologisk citronvand på fad. Smørrebrødsjomfru Karina Pedersen har med lidt gastronomisk stjernestøv fra Formel B udviklet menuen både hos Restaurant Palægade og Palægade Smørrebrød. Alt lige fra rugbrød til remolade er hjemmelavet. På menuen vil der være fire slags smørrebrød at vælge imellem: Pebermarineret sild – en klassiker, der har været på Palægade-menuen, hønsesalat (kød fra fritgående høns fra Gråsten) med friske asparges på sprød toast, sprødstegt rødspætte med hjemmelavet remoulade og citron, kartoffelmad med nye danske kartofler, mayonnaise og purløg. Efter kl. 17.00 kan man også nyde tarteletter til aftensmad med høns i asparges, præcis som mormor lavede dem. Menuen består således både af velkendte Palægade klassikere og smørrebrød baseret på sæsonens råvarer.

Pizza Bro
Bag den nye pizzabod står tidligere restauratør ejer af Cofoco Torben Klitbo, der nu har kastet sin kærlighed på velsmagende italiensk pizza. Hos Pizza Bro er bunden lavet af økologisk surdej og bagt i en stenovn på 400 grader på brænde af fx birketræ eller bøgetræ. Gæsten kan vælge mellem to slags klassiske toppings: Tomatsauce, salame piccante eller kartofler med rosmarin og mascarpone

Pop-up med stjernekokke på Broens Gadekøkken
Som gæst kan man løbende opleve pop-up arrangementer, hvor gæstekokke fra ind- og udland besøger Broens Gadekøkken og giver deres take på street food. Senest har madmarkedet haft besøg af Rosio Sanchez, der for nylig blev hædret med titlen “Byens Bedste Nye Restaurant” ved AOK Byens Bedste 2018 og er desuden hyldet som Europas bedste street food. På Broens Gadekøkken diskede hun den 20. juni op med sin legendariske Dirty Concha. Derudover har også Richard Hart, der er tidligere chefbager i San Franciscos legendariske bageri Tartine Bakery, også besøgt Broens Gadekøkken i maj, hvor han serverede sine boller lavet af øko-øland, kamut

hvede og blandede kerner – som forsmag på det brød, som Richard Hart vil bage i sit bageri Hart Bakery, som åbner på Frederiksberg senere på sommeren.

Broens Gadekøkken er udviklet af holdet bag Copenhagen Street Food, der har indgået partnerskab med nogle af ejerne af restaurant noma. Madmarkedets udtryk er inspireret af placeringen på Den Grønlandske Handels Plads for enden af Inderhavnsbroen.

Broens Gadekøkken består af en række særligt udvalgte street food køkkener og barer, herunder Pal’ Pueblo by PMY, Gasoline Grill, MAK-CIK by IBU, California Kitchen, Dessertboden, The Coffee Collective og GRØD. Derudover vil der i de kommende måneder blive offentliggjort pop-ups og gæstekokke fra hele verdenen, som er blevet inviteret til at komme og overraske København med deres personlige bud på street food. Pop-ups og nyheder offentliggøres på Facebook.com/broens Gadekøkken

Link til pressebilleder af de nye boder og Broens Gadekøkken
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.