Hvidaaavoldene-2_E40

De islandske sagaer på nettet

Sagatid, hvor sagerne udspiller sig (foto: Einar Gudsteinsson, Sagatid)

Den nye portal Sagatid.dk (obs: endnu ikke åbnet!) formidler islændingesagaerne og bringer dem i dialog med nutiden. Mød forfatterne Christian Dorph og Dy Plambeck, lektor Annette Lassen og redaktør Henrik Poulsen, når portalen åbnes officielt på Nordatlantens Brygge den 12. juni.

Islændingesagaerne er Nordens største bidrag til verdenslitteraturen. I 2014 udkom en nyoversættelse, så de kan læses på et mundret dansk, og nu åbner en ny formidlingsportal, der bringer sagaerne i dialog med nutiden.

I dialog med nutiden
På sagatid.dk har 18 af Nordens fremmeste forfattere udfordret udvalgte afsnit fra sagaerne for at give deres bud på, hvordan de vedkommer os i dag.
Desuden har en række fotografer skildret de steder, hvor sagaerne udspiller sig, og samlet set er sagatid.dk et inspirerende litterært univers på nettet, hvor man kan gå på opdagelse i sagaerne og deres verden gennem nutidens optik. Og portalen henvender sig både til undervisningsbrug i gymnasiet og til enhver, der interesserer sig for sagaerne og deres univers,

Officiel åbning i jubilæumsår
Sagatid.dk åbnes og præsenteres officielt ved et særligt arrangement tirsdag den 12. juni kl. 19.30 i kulturhuset Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, på Christianshavn. Her vil redaktør Henrik Poulsen fortælle om ideen med sagatid.dk, før Annette Lassen fortæller om sagaerne som litteratur. Derefter vil forfatterne Christian Dorph og Dy Plambeck, der begge har bidraget med nyskrevne tekster, fortælle om arbejdet med at omforme stoffet i de oprindelige sagaer til moderne litteratur.

Programmet varer 90 minutter og derpå byder Islands Ambassade på en forfriskning for at markere åbningen, der indgår i kulturhusets og ambassadens fejring af Islands 100-års suverænitetsjubilæum.
Læs mere om arrangementet på nordatlantens.dk
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.