nils vest 3

Skal Stanleys Gård sælges til spekulanter?

Foto: Nils Vest. Den skandaløse nedrivning af ‘Aladdinhuset’ i Bådsmandsstræde, Københavns ældste erhvervsbyggeri, fra 1825, med tilhørende salg til ØK og opførelse af et ejerlejlighedskompleks, har været endnu et knivstik i ryggen på det historiske, ikke spekulationsagtige Christianshavn.

Læser, at der er planer om salg af den smukke Stanleys Gård, der har dannet ramme om mange fine begivenheder for christianshavnerne.

Åh gisp! tænker man… Endnu et trin i gentrificeringen. Noget mange storbyer oplever. Kulturelle og levende, sammensatte miljøer, hvor der er plads til forskellighed og fantasi, indskrænkes trin efter trin. Og hvorfor det ? Fordi der er profit i en udvikling, hvor fællesskabet reduceres til fordel for personlig vinding. Se bare hvad konvertering af almennyttige boliger har skabt af spekulation og arbejdsfrie formuestigninger i Danmark.

Hvem ejer Stanleys gård? Kirkeministeriet? Eller en anden statslig virksomhed? De bør bevare det unikke og enestående, der – endnu – findes rundt om her på havnen.

Skal et salg af Stanleys Gård virkelig blive endnu et bidrag til den udvikling, der er ved at gøre Christianshavn til en ejerlejlighedsghetto?

Nils Vest, filminstruktør
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.