puerto rico

Verdensomsejlerne i hidtil hårdeste vejr

Carsten og Vinni Breuning har fået kam til håret – de har været ude i virkelig hårdt vejr, men de er, som de skriver, “stadig i live”. Vi ønsker dem fortsat god vind, men altså ikke for meget.

Her er deres beretning https://sycapri.com/2018/02/15/vinni-extrem-hard-sejlads-nassau-til-san-juan/ og herunder korte meddelelser undervejs.

26. januar: Bahamas og kuling https://sycapri.com/2018/01/26/fra-charleston-til-bahamas/

27. januar: Blæst inde i Naasau “pga voldsomt vejr, men håber at alt er repareret og at vejret ændrer sig til på tirsdag” https://sycapri.com/2018/01/27/vinni-charleston-til-bahamas/

7. februar: “Vinni og jeg har det godt, (der er altid et men) vi er nødt til at krydse hele vejen til St.. Martin.  Vi har 20-25 knob vind lige i snotten og 2-3 meter høje bølger, så det er hårdt arbejde dette her. Det tog 3 dage at sejle fra Bahamas til Turks og Caicos hvor vi hvilede en dag og så videre – vi mangler nu omkring 300 sømil  dvs, 3 dage når vi skal krydse.
Vinni siger at dette er det hårdeste sejlads vi har været ud for og jeg er tilbøjelige til at give hende ret.
Oh well – en gang imellem skal man kæmpe lidt her i livet”

8. februar: “Vi er nu ca. 190 sømil nord for Puerto Rico, men kan ikke holde kursen mod tortual, så vi bliver nødt til at tage et ben en gang i morgen og sejle nordøst i en del timer for at kunne komme øst nok til at ramme tortual på vej sydover igen. Pis. Ankomst enten lørdag nat eller søndag morgen.
Capri krænger så meget at vi “går på væggene”  dagene er ok – det er nætterne der et værst, squallene kommer pludseligt i det totale mørke medbringende kuling vinde.  Vi får 7-8 squalls per nat og det er for længst holdt op med at være sjovt.”

10. februar: “Kære alle, bare en kort besked hvis der er nogle af jer der var lidt bekymret. Vi tog i nødhavn i San Juan Puerto Rico efter 5 dages meget, meget hård sejlads – lidt som at sidde inde i en vaskemaskine og kigge ud. Vejrudsigten sagde at vi ville få endnu værre vejr, med vind lige på næsen der blæste kuling til hård kuling – med den tilsyneladende vind, som vi skaber af at sejle mod vinden, så ville det have betydet at vi ville have sejlet med 40 knob lige i snotten og endnu værre i vindpust. Ikke noget man gør frivilligt hvis man har andre muligheder.

Vi sprængte et stykke af vores storsejl på vejen herned – godt vi har et nyt med.

Kh til alle
Vinni og Carsten”
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.