1-79-pigen-gogo-

Nordatlantiske filmdage 1.-8. marts

1.-8. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage unikke filmoplevelser fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Alt sammen på Nordatlantens Brygge på Christianshavn, hvor der i samarbejde med Jespers Rejsebio etableres en DCP-biograf i det gamle pakhus.

En af de film, der vises, er Erik Ballings islandske film fra 1962 PIGEN GOGO / 79 AF STÖÐINNI. Den slutter festivallen den 8. marts kl 20 i Nordatlantens Brygge, Strandgade 91.

Bondesønnen Ragnar arbejder som taxachauffør i Reykjavik. Efter at have kørt en fuld soldat til den amerikanske base i Keflavik, møder han og falder for en smuk kvinde, kaldt Gogo. Forholdet kompliceres dog af, at hun er græsenke, hvis syge mand er indlagt på hospital i Danmark, og at hun ydermere ser en soldat fra basen.

På baggrund af deres romance giver den sort-hvide film et socialrealistisk billede af sin samtids Island, der var præget af en intensiv og varmt diskuteret amerikanisering. Pigen Gogo er med andre ord ikke en typisk Balling film, men den blev også produceret af et islandske selskab, med islandsk manuskript og islandske skuespillere. Og i Island blev den en publikumsmagnet uden lige.

Læs mere på www.nordatlantens.dk/filmdage
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.