Toves_værelse_-_Paprika_Steen_og_Lars_Brygmann

Tove Ditlevsen på Christianshavns Bibliotek

Foto: (Wikipedia) Paprika Steen i rollen som Tove Ditlevsen sammen med Lars Brygmann i Toves værelse på Folketeatret 2016.

Christianshavns Bibliotek fejrer Tove Ditlevsens 100 års fødselsdag med musik og foredrag.

Den 28. November klokken 19 holder Forfatter Dy Plambeck foredrag om Tove Ditlevsens inspirerende og kompromisløse forfatterskab, fornemt ledsaget af musikeren Jeanett Albeck fra kunstnerkollektivet Sort Samvittighed, der vil optræde med sangene fra den Reumert-vindende forestilling Tove! Tove! Tove!

Den 14. December ville den danske digter Tove Ditlevsen være blevet 100 år. Tove Ditlevsen er stadigvæk aktuel og har i de seneste år fået en renæssance – hendes bøger genudgives i nye, flotte udgaver, kunstnerkollektivet Sort Samvittighed har flere gange fået genopsat deres stykke “Tove, Tove, Tove” for fulde huse på Det Kgl Teater og masser af forfattere finder stadig stor inspiration i Tove Ditlevsens værker.

Dy Plambeck er forfatter og journalist, uddannet fra Forfatterskolen i 2004. Hun debuterede i 2005 med digtsamlingen BURESØ-FORTÆLLINGER. Siden er romanerne TEXAS’ ROSE, GUDFAR og MIKAEL udkommet i henholdsvis 2008, 2011 og 2014. Hun har også skrevet børnebøger.

Jeanett Albeck er komponist, sanger i Oharasound, skuespiller, scenekunstner og en del af kunstnerkollektivet Sort Samvittighed, der udover TOVE!TOVE!TOVE! har lavet radiosatire på DR og  skabt teaterkoncerten HVID MAGI med deres originale fortolkninger af Anne Linnets sangskat som også modtog en reumert i 2011.

Arrangementet er gratis men man skal på grund af begrænsede pladser tilmelde sig på Christianshavns bibliotek.

 
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.