frelsers-kirke

Hvad sker der med klokkespillet..?

Alle kender de små melodier fra klokketårnet, uden måske at kunne sætte navn på dem og tænker måske også ubevidst at nu er klokken 20 eller 22, når de hører en bestemt melodi. Den der aldrig ændres, er vægtersangen kl 24. Enhver christianshavner ved at dagen er gået, når de hører den. Sangen hedder “Når mørket jorden blinder”, er skrevet af Thomas Kingo, og melodien er komponeret af Thomas Laub.

Men her de sidste dage har nogle undret sig over hvad der er sket med “Vor Gud han er så fast en borg”, som spilles kl. 19. Efter en normal afspilning, kommer der en anden version, som tydeligvis er samme melodi, men med nogle ændringer her og der. Sådan lidt mere hip-hop’et.

Lars Sømod, organist, klokkenist og kantor (korleder) ved Frelsers Kirke oplyser, at tilføjelsen faktisk er den oprindelige melodi fra 1524. “Dengang var man noget mere rytmisk avanceret end senere – alting skulle kunne danses til!”, siger han.

Du kan læse mere om Frelsers Kirkes klokkespil her
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.