Overgaden_Neden_Vandet_17-19

Overgaden modtager 2,4 mio. kr. fra Det Obelske Familiefond

Det Obelske Familiefond har tildelt Overgaden – Institut for Samtidskunst 2,4 mio. kr. til støtte for institutionens udstillingsprogram i 2018-2020. Støtten gør det muligt for Overgaden at forfølge ambitionen om at være det naturlige hjemsted for den eksperimenterende del af samtidskunsten i Danmark og for den kritiske debat om kunstens rolle i samfundet. Støtten gives som en fortsættelse af det vellykkede samarbejde, som Det Obelske Familiefond har haft med Overgaden siden 2012, hvilket har betydet, at Overgaden har haft mulighed for at udvide sin virksomhed betydeligt og tilbyde nogle af de bedste udstillingsvilkår i Danmark.

Formand for Overgadens bestyrelse, Mikkel Bogh, og Overgadens leder, Merete Jankowski, udtaler, “Overgaden har i de seneste år været i dynamisk udvikling og har med støtten fra Det Obelske Familiefond haft mulighed for at konsolidere sin plads på kunstscenen som en ambitiøs institution, der kan huse den del af samtidskunsten, som ofte har svære vilkår på museer og gallerier. Vi glæder os over, at fondet også fremadrettet ønsker at samarbejde med os om at udvikle Overgaden som en af de vigtigste institutioner for samtidskunst i Danmark.”

Michael Bjørn Nellemann, Direktør for Det Obelske Familiefond, udtaler: ”Overgaden er et veldrevet eksperimentarium for samtidskunst og har udviklet sig til en vigtig platform for gode kunstnere. Denne markante position på den danske kunstscene vil vi med vores bevilling gerne støtte og løfte yderligere.”
Der er 1 kommentar

Send

Tilføj en ny kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.