Kristin Gunnlaugsdottir_So__SuperBlack_PR

SuperBlack

Nordatlantens Brygge

  1. september – 3. december 2017

Fernisering fredag den 1. september kl 16-18

Farven SuperBlack absorberer 99,5 % af alt lys, og det menneskelige øje opfatter den derfor som fuldstændig tom. Den afgrundsdybe og opslugende farve er også det, der visuelt forbinder de to udstillingsaktuelle islandske kunstneres værker; Kristín Gunnlaugsdóttirs lærreder og Margrét Jónsdóttirs keramik.

For de to kunstnere er farven imidlertid også et udtryk for en aktuel sinds- og samfundstilstand kendetegnet ved opskruede sociale forventninger, forst­illelse samt disrespekt og destruktiv adfærd overfor natur og krop. Temaer og problematikker som begge har stærke holdninger til og tager under heftig behandling i deres nye værker, som er skabt til udstillingen på Nordatlantens Brygge.

Kristín Gunnlaugsdóttir
Tonen er rå og dyster i Kristín Gunnlaugsdóttirs værker. I værkernes supersorte univers hersker en stemning af dekadence og forfald. En stemning der forstærkes af de utilslørede portrætter og afklædte menneskekroppe, som i en baroque iscenesættelse med kæmpeparykker træder frem på de sorte lærreder. Udtrykket er stærkt og rammende og sætter med deres blottede og uskønne ærlighed spørgsmålstegn ved vores normalitetsbegreb, skønhed og identitetsskabelse.

Margrét Jónsdóttir
Krop og forfald er også nærværende i Margrét Jónsdóttirs keramiske værker. På trods af at keramik er uløseligt forbundet med brændende varme, er det alligevel overraskende at opleve hendes kulsorte stentøj, der minder om forarbejdet, flydende lava. Margrét Jónsdóttir har skabt et magmasort værk, Internal Nature, hvor den menneskelige organismes forbløffende sammensætning med hverdagsgenstande skaber stærke visuelle og refleksive kontraster. Hvad er det dog mennesket gør ved sig selv og ved sin natur? I et større holistisk perspektiv, spørger Margrét Jónsdóttir dybest set, om vi ville behandle vores kroppe med samme disrespekt, som vi behandler naturen?

Kristín Gunnlaugsdóttir (1963) og Margrét Jónsdóttir (1961) bor og arbejder begge i Island og har tidligere udstillet deres værker sammen. Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Islands Ambassade i København.

Interviewmulighed med kunstnerne
I forbindelse med opsætning af SuperBalck er begge kunstnere i Købehavn og stiller sig til rådighed for sneak-peaks i udstillingen og interviews. For aftale om dette kontaktes nedenstående.

Eftersendelse af udstillingskatalog
Til udstillingen er der produceret et udstillingskatalog, som eftersendes ved forespørgsel. Ønskes yderligere billedmateriale eftersendes det ligeledes ved kontakt til nedenstående.

Med venlig hilsen
Martin Hilker
PR- og informationschef
Nordatlantens Brygge

Strandgade 91
1401 København K
Tel.: +45 3283 3727
Fax: +45 3283 3701
Mobil: +45 2872 3874
nordatlantens.dk

Kunst og kultur fra Grønland, Island og Færøerne — i hjertet af København.
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.