anvar

Anvar Tollan døde i aftes

Anvar Tollan, som i mange år var en kendt christianshavner-skikkelse, døde i aftes. Hun blev 92 år.

Anvar engagerede sig levende i det lokale miljø På Christianshavn. Tit så man hende på jagt efter et fotomotiv ved kanalerne. I mange år var hun ikke bare medlem, men æresmedlem af Christianshavns Lokalråd, og lokalavisen Christianshavneren lå ligeledes i mange år hendes hjerte nær. Anvar var uddannet lærer og pædagog, men virkede i begyndelsen som journalistisk medarbejder. Senere læste hun især korrektur. Altid sørgede hun dog for at dele avisen rundt, så snart den var kommet fra trykning, så hvor hun end gik og stod, havde hun altid et par eksemplarer af  Christianshavneren i tasken. Anvar var også engageret i Christianshavns Lokalhistorisk forening og arkiv.

Anvar elskede at bo på Christianshavn og sagde at christianshavnere var “nogle herlige mennesker”. Christianshavn kaldte hun “tossernes paradis”.

Anvar ønskede ikke at der blev holdt en bisættelse, så i stedet er der mulighed for at sige farvel til hende kl 16.15 i dag på hendes bopæl, Overgaden oven Vandet 44.

Du kan gense et par klip med Anvar fra da hun fyldte 90 år og da hun fik Beboerhusets pris
Der er 1 kommentar

Send

Tilføj en ny kommentar