bogfestival 1

Christianshavns Bogfestival i successamarbejde med vækstlagets litteratur-aktører

 

Tekst og foto: Asbjørn Kaasgaard Samuelsen

Besøgende i alle aldre strømmede til Christianshavns Bogfestival, der under temaet ’København Under Grunden’ bød på oplæsninger fra prisvindende og debuterende forfattere, musik fra First Flush og ca. 35 forlag og udstillere d. 22. april i Hal C. Christianshavns Bibliotek, der står bag bogfestivalen, samarbejdede i år med det alternative pop-up bogmarked Boghandel, Skifter.

Det var en lind strøm af garvede bogfestivalgæster og nye førstegangsbesøgende, der kom en tur forbi Hal C på Holmen i lørdags. Fra start til slut var der fuldt hus til forfatterarrangementerne, hvor bl.a. Merete Pryds Helle og astrofysiker Anja C. Andersen tryllebandt publikum med spændende foredrag om livet på Langeland og rummets uendelighed.

Hal C’s store idrætshal var indtaget af det alternative bogmarked-koncept Boghandel, Skifter, der havde samlet 35 udstillende forlag, der oplevede et forrygende besøg og salg til festivalen. Besøgende kunne hapse et fold-ud digt, få musik på kassettebånd, købe litteratur i alverdens formater og få sig en god bogsnak med redaktørerne bag forlagene. Her kom Københavns litterære vækstlag op til overfladen – og der blev skabt mange kontakter deltagerne imellem. Hallens redskabsskur var i dagens anledning lavet om til en lille intim scene, der gav debuterende forfattere fra ind- og udland mulighed for at præsentere deres nyeste udgivelser. Kælderlæsninger stod for aftenens litterære oplevelser og festivalen afsluttedes med et musikalsk indslag fra gruppen First Flush.

Hal C som et alternativt bogforum blev virkelighed.

bogfestival 2
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.