hulbogen

Vagn Steen i forfatterforeningen

Program for mindeudstillingen DU VAGN GAV UD
2.-6. marts 2017 i forbindelse med læsefestivallen København Læser

Udstillingen ”DU VAGN GAV UD” vil vise konkretist-digteren og forfatteren Vagn Steens værker, plakater, installationer, art-books, digtsamlinger, børnebøger, romaner, finurlige ordlege og debatterende kulturessays, men først og fremmest Vagn Steens originale værker fra især 1960’erne og de tidlige halvfjerdsere. Udstillingen vil blive sat op i forbindelse med bibliotekernes læsefestival ”København Læser” 2.-6. marts 2017 i Dansk Forfatterforenings lokaler, Strandgade 6 i København. Udstillingen åbner torsdag d. 2. marts klokken 19 og vil derefter være åben for besøgende fredag, lørdag og søndag klokken 12 – 17. Derudover vil der være åbent til arrangementer.

Torsdag d. 2. marts kl. 19-23: Åbning af udstillingen DU VAGN GAV UD
En mindeudstilling om Vagn Steen i litteraturen og i Dansk Forfatterforening. Der vil være udskænkning af vin og der vil være taler af bl.a. formand for Dansk Forfatterforening Jakob Vedelsby og Vagn Steens datter Anne Sofie Bergmann Steen.

Fredag d. 3. marts kl. 19-22: Vagn Steen læser
Afspilning af komponisten Rudiger Meyers redigerede lydoptagelser af Vagn Steens oplæsninger af bl.a. ”Lydfabetet” og ”Digt med ikke”. ”Lydfabetet” er aldrig blevet opført før i sin fulde længde, så her vil være tale om en uropførelse. Desuden vil den norske komponist, professor og violinist Helge Slaatto opføre Rudiger Meyers værk ”Fuglens flugt”, som består af kompositioner lavet over Vagn Steens digt ”Digt med ikke”.
Forfatter og kritiker Lars Bukdahl og litteraturforsker Tania Ørum vil herefter give hver deres litteraturhistoriske oplæg om ”Vagn og litteraturen”.

Lørdag d. 4. marts kl. 15-18.30: Minderne vokser frem
Har du minder om Vagn Steen eller Dansk Forfatterforening, som du gerne vil dele? Denne sene eftermiddag er der gjort plads til minderne. Forfatterne Knud Sørensen og Charlotte Strandgaard fortæller om deres gode ven og kollega Vagn Steen og læser op fra Vagns og egne værker.
Og så vil professor Peter Stein Larsen lave et litteraturhistorisk rids af tiden omkring Vagn Steens forfatterskab.
Vi slutter af med en åben scene, hvor alle har mulighed for at dele oplevelser og anekdoter om Vagn Steen og Dansk Forfatterforening.

Søndag d. 5. marts kl.13-16: Vækst. Næsten alle kan se, alle kan næsten skrive
Børn, unge, ældre og gamle inviteres til et skrive- og tegneværksted. Illustratorer fra Dansk Forfatterforening vil sidde klar til at illustrere deltagernes digte. Deltagerne kan også vælge at skrive et digt til en illustration eller lave en illustration til et digt. Digte og illustrationer vil blive hængt op løbende og en udstilling i udstillingen vil vokse frem. Temaet for dagens workshop er VÆKST – ordet som i år danner og springer rammen for læsefestivallen København Læser. Workshoppen henvender sig til alle aldersgrupper og til såvel erfarne som helt nyudsprungne forfattere.

Søndag d. 5. marts kl. 19-22: Eric Andersen opus
Eric Andersen, der var med til at starte Fluxus-gruppen i 1962, vil til udstillingen udføre en manifestation inspireret af Vagn Steen. Eric Andersen og Vagn Steen har fulgt hinanden i over 50 år. Hvad Eric Andersen kan finde på i den anledning vil sandsynligvis være overraskende.
Mandag d. 6. marts klokken 17.00: Udstillingen slutter og pilles ned.

Da der er begrænset plads i foreningens lokaler og udstillingen er åben for offentligheden vil vi opfordre alle interesserede til at møde op til udstillingens arrangementer i god tid. Henvendelser omkring udstillingen kan ske til Kirsten.marthedal@gmail.com tlf. 22200288 / Dansk Forfatterforening df@danskforfatterforening.dk, tlf. 32955100 (man-tor kl. 10-12 og 13-15)

Udstilling på Christianshavns Bibliotek
I samme periode er de felste af Vagn Steens værker og bøger udstillet og kan lånes, oplyser Asbjørn Kaasgaard fra biblioteket.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.