overgaden elektronikskrot

Kan laver spise elektronikskrot?

Elektronikskrot. Foto: Anders Sune Berg

I så fald er der nok at leve af – 24 kg pr dansker i 2014, eller 312.000 kg bare fra Christianshavn alene. Og for det meste ved vi ikke hvad der sker med det, for en stor del eksporteres til tredje-verdenslande, hvor man kun kan frygte hvor det ender.

Desværre er der ikke meget realitet om at lade sommerfuglelarver tage for sig af retterne, men som kunstprojekt har kunstner, ingeniør (DTU) og interaktionsdesigner Jacob Remin taget emnet under behandling i udstillingen “Harvesting the Rare Earth” i kunstudstillingsstedet Overgaden. Her har “den fiktive biotech-virksomhed Hybrid Ventures udviklet en metode, der lader genmodificerede sommerfuglelarver høste de efterspurgte metaller i mængder, der kan møde efterspørgslen. Det er et drømmescenarie, der på betryggende vis tilfredsstiller vores behov men samtidig kynisk udstiller vores øgede teknologiske afhængighed. I denne udveksling mellem konkrete og spekulative problematikker undersøger Jacob Remin den teknologiske verdens magtstrukturer, og udstillingen sætter fokus på de økologiske og menneskelige konsekvenser som følge af vores teknologiske forbrug og afhængighed af samme”, som Overgaden skriver.

Udstillingen kører til 19. marts.
There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.