ring-om-amager-faelleden

Vinderprojekt på Amager Fælled dumpes af borgmester

Amager Fælled står overfor at skulle bebygges. 260.000 etagemeter skal fylde på en af de mest bevaringsværdige dele af fælleden. En ufattelig dårlig idé, mener teknik- og miljøborgmester Morten Kabell.

– Nu kan vi for alvor se, hvordan København kommer til at bøde for fortidens fejlagtige politiske beslutninger. Det er tragisk på den måde at tage livet af en stor del af en uerstattelig Amager Fælled. Så kontant udmeldingen fra teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL), efter han har set det projekt, der vandt arkitektkonkurrencen det kommende boligområde på de grønne kvadratmeter, som i dag udgør det sydøstlige hjørne af Københavns Amager Fælled. Navnet bliver Amager Fælled Kvarter og vinderforslaget har fået overskriften ’På kant med naturen’, og hvis der er noget, Morten Kabell dog gerne anerkender i projektet, så er det den sigende overskrift:
– Man kan i allerhøjeste grad sige, at Amager Fælled Kvarter er på kant med naturen, for er der noget, der konflikter med vores fælles og historiske oplevelse af fælleden, så er det da boligbyggeri. Jeg har svært ved at finde ord for, hvor dårlig en plan det her egentlig er, lyder det fra borgmesteren.

Amager Fælled udgør i dag 318 hektar. Af disse er det ifølge konkurrenceopgaven planen at bygge på et over 18 hektar stort område, som defineres som noget af det mest bevaringsværdige af hele fælleden. De interesserede udviklere har fået til opgave at udvikle op mod 260.000 etagemeter på det, der i dag er vild natur. Og selvom der er tænkt konstruktive tanker i vinderforslaget, så vil det stadig være komplet hul i hovedet at gøre det virkelighed, mener Morten Kabell:

– Jeg har svært ved at finde tilhængerne af denne beslutning, udover de politikere hvis fingeraftryk sidder på aftalen. Menneskeringen omkring Amager Fælled for knap en måned siden bestod af flere tusinde personer og viste, at mange ikke har i sinde at lade bulldozere og byggematadorer indtage Amager Fælled og destruere bynatur og biodiversitet, som ikke findes andre steder i hovedstaden, siger Morten Kabell.

Han kalder protesten for en moderne udgave af ’Slaget på fælleden’, hvor københavnere og naturelskere i 2016 hånd i hånd kæmper en fredelig kamp for at bevare den natur, som myndighederne har besluttet at tage fra dem. Enhedslisten har som det eneste parti i både Borgerrepræsentationen og på Christiansborg hele tiden været modstandere af byudviklingen på Amager Fælled, fordi fælleden er hjemsted for sjældne planter og dyr, som kun findes i Danmark netop her. Af samme årsag er partiet indædt modstander af planerne om en havnetunnel, der også vil æde et stort stykke af Fælleden.
Der er 2 kommentarer

Send
  1. Birte P.

    Til oplysning er der borgermøde på Islands Brygge skole onsdag den 30. november 2016 Kl. 18.00, alle bliver opfordrede til at møde op!! Bedste Hilsen Birte Pedersen


Tilføj en ny kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.