carsten-og-vinni

Verdensomsejlerne Vinni og Carsten vandt strækningen til Cap Verde!

Vi var ellers nogle stykker der var begyndt at blive lidt bekymrede for Vinni og Carsten, for de lå meget længe i den tunge ende af feltet. (Det kan du tjekke løbende her. Vælg Arc+ og Capri ude til venstre).

Men så pludselig – hører vi godt nyt fra dem:

Kære alle,

Først skal vi lige undskylde at vi ikke har skrevet, men vi har haft travlt. Vi landede på Kap Verde lørdag eftermiddag efter 6 dages sejlads og så skulle vi rydde op i båden og sove lidt og komme os. Søndag skulle vi i gang med vores toilet – det gik i stykker på dag to så det skulle repareres (meget, meget, meget vigtigt) og vi havde knækket 2 sejlpinde på vej herned (for alle i landkrabber – sejlpinde er glasfiberpinde som går vandret gennem sejlet – er er fem pinde i vores sejl).

Det fik vi lavet søndag og mandag var vi rundt på øen (meget meget meget smuk). Mandag aften var der præmie uddeling for først ”ben”. Bådene er delt op i 3 klasser, afhængigt af hvilket handicap de har. Ligesom i golf får hver båd et handicap som udregnes på basis af hvor stort sejlareal den har, hvor meget af båden der er i vandet, hvilken længde den har osv. Jo højere en rating en båd har – jo hurtigere er den ”født”. I dette rally er det tilladt at bruge motor – men man indkassere straftid hvis man gør det – alt afhængigt af hvor meget man bruger motoren.

Klasse ”A” er både med de højeste handicaps, og den blev vundet af en Pogo 12.5 – en 41 fods racemaskine som er flyvepap med kæmpe sejl og en fuld besætning. Her vejer man sin Nescafé kaffe og tager kun nok med til at hver mand kan få en kop per dag – det samme gælder alt andet – ingen ekstra kilo eller gram er tilladt.

Klasse ”B” blev vundet af en Hanse 41 Performance – en racer/cruiser med fuld besætning som heller ikke havde brugt motor.

I klasse ”C” som var vores klasse, gik anden pladsen til et utrolig sød engelsk par som vi har mødt – de er også ”double-hander”. Så kom det store øjeblik:

“Class ”C” winner is also a double-handed crew, they used no engine and posted the fastest time in Class ”C” and the third fastest time overall – beating 72 other boats. They’re Danish – Congratulations Capri!

Hold da helt ferie – det er os!!!!!!

Vi vandt! Vi var 9 timer bag Pogo’en (hvilken alle hernede siger simpelthen ikke er muligt- de skal slå os med flere dage) og kun 16 minutter bag Hanse’en – hvilken alle hernede siger også er umuligt.

Desuden vandt vi double-hand konkurrencen (dette er dog kun en uofficelt side-konkurrence mellem double-handerne).

Vores nabobåd, nogle italiener sagde senere – ”Nu ved vi alle sammen hvilken båd det er vi skal slå – i kan være helt sikker på at alle holder et ørneøje med jeres position fremover”

Så når vi nærmer os start i morgen kan Capri besmykke sig med næste alle de hæder det er muligt at få – vi vandt vores klasse, vi vandt ”double-hand” vi ligger på en 3dje plads i hele klassementet.

Og det bedste er at det hele var uventet – vores eneste mål var at ankomme helskindet og uden store skader på Capri – at vi vandt, det er næsten ikke til at tro.

Vi ved fra en del af jeres mails at mange har fulgt os og i syntes at det var en sølle omgang sejlads vi præsteret – vi var rosinen i pølseenden ved start og et meget langt stykke af vejen. Grunden var at vi ikke brugte motor – det gjorde langt de fleste af de andre både. Men de blev straffet og straffet hårdt – så det kunne betale sig at lade sejlene blafre.

Vi har ingen forhåbninger om at gentage succesen på benet til St. Lucia – vores mål er at komme frem uden skader og ved god mod og helbred.

Ønsk os hel og lykke til – de spår ingen vind det først par dage.
Carsten og Vinni

vinni-og-carsten-vinder
Festen var vist begyndt for fotografen som tog dette billede…
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.