20160910_1417471

Utrættelig inspirator fik Havnens Pris

Utrættelig inspirator, koordinator, hjælper, rolig og herlig og stille eksistens: Det var blandt andet ordene, som formanden for Christianshavns Lokaludvalg Poul Cohrt brugte om årets modtager af Havnens Pris, Knud Josefsen.

Knud Josefsen stod i sin tid bag Foreningen mod Fejlplacerede Højhuse, der havde sit udspring i byggeplanerne for Krøyers Plads. Sidenhen var han stifteren af hjemmesiden Christianshavnskvarter.dk, som han fortsat driver. Derudover er han frivillig i Christianias Sundhedshus. For bl.a. disse initiativer for Christianshavn og christianshavnerne fik han Havnens Pris.

I sin takketale slog Knud fast, at Københavns Kommune har brug for et lokalt demokrati for at sikre den lokale indflydelse og dermed sikre demokratiet. Han nævnte Papirøen, forhøjelsen af SAS-hotellet, Applebys Plads-byggeriet, den tiltagende turisme og de efterhånden nyhavnske café-tilstande som aktuelle problemstillinger på Christianshavn som eksempler på, hvor christianshavnerne skal søge at gøre sig gældende.

Knud Josefsen beholder ikke pengene, der følger med Havnens Pris. De 12.826 kr. – 1. kr. pr. indbygger på Christianshavn – vil han donere til velgørende formål, oplyste han. De første 3.000 kr. er allerede afsat til et genopbygningsprojekt i Irak.
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.