applebyes plads

Åbent brev til den Socialdemokratisk gruppe!

Vil S ødelægge den grønne Applebys Plads?

Kære alle Socialdemokrater i Borgerrepræsentationen,

På BR-møde i dag torsdag ødelægger I en åben grøn gård på Christianshavn, når I som punkt 5 vedtager ny lokalplan for baggårds byggeri på Applebys Plads.

Med mindre I f.eks. stiller ændringsforslag om en endnu lavere højde på 15-18 meter.

Oprindeligt ville S faktisk gerne hjælpe lejerne i kvarteret med at reducere eller helt undgå det nye byggeri i gården.

Men pludselig skiftede S holdning. S krævede at bygherren skulle kunne bygge lige så mange kvadratmeter som før.

Bygherren er en kapitalfond, som i 2013 købte den ejendom vi bor til leje i.

Kapitalfonden fik den ide at bygge nyt i gårdrummet, som i dag er grønt fællesareal. Kapitalfonden havde ellers allerede hævet lejen, og tjente et godt afkast på den bestående bebyggelse. Men det var ikke nok – citronen skulle presses ENDNU mere.

Kapitalfonden er Core Bolig III Kommanditselskab. Den ejes af en række danske rigmænd, bl.a milliardær-familien Enevoldsen som stiftede smykke-koncernen Pandora. Desuden er Nykredit og Sydbank medejere i kapitalfondens forvaltningsselskab Core Property Management.

S har hidtil været påfaldende tavs om årsagen til kovendingen i S.

– HVIS årsagen var at begrænsning af byggeri kunne udløse erstatning, har forvaltningens jurister allerede afvist denne påstand – og det har bygherren endda også selv over for beboerne.

– HVIS årsagen var at Applebys Plads er “stationsnært”, kunne man også bebygge f.eks. H.C. Ørstedsparken, hvilket man selvfølgelig ikke gør.

– HVIS årsagen var at Applebys Plads er mindre bebygget end omgivende karreer, så er det netop et argument for at bevare en grøn oase midt i en ekstremt tæt bebygget bydel.

Men nye dyre ejer-boliger var åbenbart vigtigere for S end lejerne i kvarteret. Derfor blev byggeriet ikke reduceret. S gav kapitalfonden hvad den pegede på.

Undervejs ville kommunen endda give bygherren MERE end bygherren bad om. Så kunne det senere FREMSTÅ som en reduktion af byggeriet, selv om bygherren fik hvad bygherren hele tiden havde ønsket.

Vedhæftet er et læserbrev fra en lejer bragt i bydelsavisen Christianshavneren. Det er hårdt formuleret. Men mange lejere er oprigtigt frustrerede – S kunne helt gratis have hjulpet mere, men lod være.

Vi har været meget glade for de lyttende og hjælpsomme TMU-medlemmer fra S – men ledelsen i S har åbenbart en anden dagsorden.

Vi beder jer dog indtrængende om at stille ændringsforslag om en højde på max 15-18 meter for byggeriet i gården.

Vedhæftet:
– læserbrev fra en frustreret lejer
Med venlig hilsen
Johnny Bremer Christensen
Beboerforeningen for Applebys Plads 9-31
www.facebook.com/applebyshave
applebyes plads

applebys-laeserbrev

 
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.