palle boennelykke

Danmarks første ravfestival i Vejers Strand

I fire fredage i september måned vil vi sætte fokus på rav fra Blåvand på vores sendetid på Kanal Hovedstaden. I vores sendetilladelse fra Kulturministeriet har vi nemlig mulighed for at sende op til 10% stof, som ikke handler om Christianshavn, og i år har vi valgt at fortælle om det 20 millioner år gamle materiale, som gennem alle tider har fascineret mennesker.

I programmerne vil seerne møde en person, der er særlig fascineret af rav, og som har været det hele livet, Palle Bønnelykke fra Blåvand. Han vil med din smittende glæde ved ravet fortælle sin historie om mødet med ravheksen, om de tidlige morgener ved Blåvand fyr og om de mange farver og insekter, han har set i sit rav.

Lige nu har han travlt med at forberede Danmarks første ravfestival i Vejers Strand. Der vil være folk fra museerne til at vurdere historiske ravfund, fra lauritz.com til at vurdere rav publikum medbringer og ikke mindst lokale ravmagere til at vise og fortælle. Så hvis du er på de kanter (lige nord for Blåvand og ikke så langt fra Varde), må du ikke snyde dig selv for oplevelsen og lægge vejen forbi Vejers Strand.

Festivallen finder sted 27-28. september 2015.

Du kan læse mere om ravfestivallen på facebook


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.