Bente Elisabeth Endresen_ Ice in Motion 2014_ olie på lærred

RØD SNE – når klimaet bløder

Nordatlantens Brygge
13. juni – 23. august 2015

Rød sne – når klimaet bløder er et udstillingsprojekt, der vil fremme dialogen om klimaforandringer, og hvad de betyder for de folk, der bor omkring det nordlige Atlanterhav.

Udgangspunktet for udstillingen Rød Sne – når klimaet bløder er en fordomsfri dialog blandt en gruppe nordiske kunstnere og videnskabsfolk, som på tværs af faggrænser, vante dogmer og forestillinger i fællesskab nærer udpræget bekymring for forandringerne i Jordens klima og med dette fælles udstillingsprojekt opfordrer til handling.

For de mennesker, der bor i nordiske og arktiske områder, er klimaændringer ikke blot en fremtidig trussel. Gletsjere i Grønland og på Island afsmelter i et stadig hurtigere tempo og ændrer miljøforudsætningerne radikalt. Invasive dyre- og plantearter findes hvert år, og de ændrer balancen for flora og fauna. Selv havets økosystemer, som samfundenes overlevelse er afhængig af, er truet. Forureningen vokser overalt i fødekæden og truer nuværende og fremtidige generationers sundhed og overlevelse. For de nordiske og arktiske folk er forandringerne helt aktuelle.

Udstillingen lægger op til refleksion over og debat om forandringerne og anskueliggøres med isflager i store malerier på væggene; en isbjørne-kvindeskulptur; naturinspireret musik; 8760 timelap-billeder på storskærm, som viser afviklingen af en gletsjer; forskning om Grønland under seneste istid; myter og historier om verdens oprindelse; skulpturer af mennesker i vand til livet og hængende installationer, der viser den gradvise afsmeltning af islandske gletsjere.

Forskernes resultater præsenteres i udstillingen sammen med kunsten, som et statement om, at kunst og videnskab i fællesskab kan dokumentere og kaste lys over kompleksiteten i disse spørgsmål og bidrage til at tydeliggøre dem og åbne for en diskussion, hvor alle inviteres til at deltage.

Kunstner Magnús Pálsson. Island

Magnús Pálsson_Walking on Water_2012 del af installation mlm

Kunstner Ragnhildur Stefansdottir. Island

Ragnhildur Stefansdóttir_ The Skin I Live in 2014 skulptur mixed media

Kunstner Julia Pars. Grønland

Julia Pars_ Materialiseringen af en drøn_2014_ del af installation

Deltagere og bidragsydere
Kurator Bente Elisabeth Endresen. Nord Norge/Danmark er forsidebillede.

Kunstner Magnús Pálsson. Island
Kunstner Ragnhildur Stefansdottir. Island
Kunstner Kristín Reynisdottir. Island
Kunstner Julia Pars. Grønland
Kunstner Bente Elisabeth Endresen. Nordnorge/Danmark
Musiker Kristian Blak. Færøerne
Trommedanser Pauline Motzfeldt. Grønland/Danmark
Professor Helgi Björnsson. Island
Professor Thora Ellen Thorhallsdottir. Island
Professor Tine Lander Rasmussen. Norge
Lektor Erik Thomsen. Palæontolog. Danmark
Dr. Monica Kristensen. Norge
Jon Proppe. Kunsthistoriker. Island.

Nordatlantens Brygge
Strandgade 91
1401 København K
Tel.: +45 3283 3727
Fax: +45 3283 3701

www.nordatlantens.dk

 

 

 
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.