georg stage 2

Så er Georg Stage sejlet

For 137. gang er Georg Stage sejlet af sted med et nyt hold elever, i år 63 unge mellem 17 1/2 og 22 år for at uddanne dem til skibsassistenter; tirsdag var “Store vinkedag”, hvor forældre og venner kunne vinke farvel til skibet fra Amaliekajen.

Årets togt bringer eleverne rundt i Nordatlanten, inklusive England, Irland, Skotland, Island, Færøerne og Norge. Undervejs modtager de undervisning i såvel praktiske som teoretiske fag.

“Georgs Stages Minde”, som driver skoleskibet, blev oprettet af skibsreder Frederik Stage i 1882. Han skænkede et fuldt udru­stet skoleskib, der bar navnet “Georg Stage” og tog desuden initiativ til oprettelsen af en fond til at finansiere skibet. Stiftelsens formål er at give unge mennesker, der ønsker at fare til søs, den første undervisning i praktisk sømandsgerning om bord i et dertil bestemt skoleskib.

Christianshavns Kvarter har i flere måneder fulgt forberedelserne til årets togt og vil i den kommende tid fortælle meget mere om Georg Stage. Så hold øje med hvad der sker på siden i den kommende tid.

georg stage
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.