Edward-Fuglo_Foto_Miriam–Janus_2014-web

Færøkunst

EDWARD FUGLØ SÆRUDSTILLING PÅ NORDATLANTENS BRYGGE
12. april – 15. juni

Den færøske kunstner Edward Fuglø (f. 1968) er på en og samme tid en original outsider og en helt central figur i den færøske kultur. I årevis har han stået på sidelinjen i sin færøske striktrøje, råbt op og kritisk kommenteret såvel det dominerende færøske landskabsmaleri, øsamfundet, Danmark og rigsfællesskabet og verden som sådan. Han har stædigt krævet sin plads i en kultur og tradition, der har haft svært ved at afgive plads til kunstnerisk fornyelse eller alternative anskuelser. Et faktum som udstillingstitlens ordspil på Færøkunst minder os om: en stærk tradition kan også have en undertrykkende side!

Edward Fugløs værker er vist i hele Norden, og han har de seneste 10-12 år indtaget en afgørende rolle på den nordiske kunstscene. Oprindelig udskældt for “bare at male illustrationer” og sat i bad standing for konsekvent at udfordre bl.a. den færøske landskabstradition med sine figurative allegorier, er Edward Fugløs værk  – rapkæftet, underfundigt og med humoristisk samfundskritisk bid – i dag placeret på gallerier, museer, kirker og i private samlinger, og han står bag monumentale offentlige udsmykninger, stribevis af færøske frimærker og ikke mindst det færøske Lagting og Landsstyres officielle gave til H.M. Dronningens 40-års regentjubilæum.

Men Edward Fuglø er ingenlunde færdig med at skræppe op, selvom han har fået både vægplads og høstet anerkendelse. Når hans klassiske motiver med fuglehoveder på jakkesæt nu er skiftet ud med fiskehoveder, så er det netop Færøernes aktuelle fiskeristrid med EU og stridens synliggørelse af rigsfællesskabet som utidssvarende, der er kommet under lup og pensel.

Edward Fuglø er med andre ord højaktuel, vital og tilbyder intet mindre end et alternativt blik – Fugløperspektivet – på os selv og vores nordatlantiske naboer. Oplev det på udstillingen FÆRØKNUST ©, der kan opleves på Nordatlantens Brygge fra 12. april – 15. juni.

Katalog og introduktion til Edward Fuglø

Til udstillingen er der produceret et katalog på 48 sider med introduktion til Edward Fugløs kunst af Nils Ohrt, direktør for Listasavn Føroya/Færøernes Kunstmuseum. Kataloget udkommer på åbningsdagen, men Nils Ohrts introduktionstekst er vedhæftet denne pressemeddelelse.

Artist-talk

Mandag den 2. juni kl. 19.30

Denne mandag aften mødes direktør Nils Ohrt og Edward Fuglø til en snak om Færøerne i Fugløperspektiv.

Yderligere billedmateriale i højopløsning samt udstillingskatalog kan rekvireres ved kontakt til undertegnede.

Edward Fuglø vil være at træffe på Nordatlantens Brygge fra tirsdag den 8. til fredag den 11. april. Aftale om interview kan aftales med undertegnede.

Med venlig hilsen

Martin Hilker
PR- og informationschef
Nordatlantens Brygge
Strandgade 91
1401 København K
Tel.: +45 3283 3727
Fax: +45 3283 3701
Mobil: +45 2872 3874
www.nordatlantens.dk
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.