Adventskrans 012

22. december: 4. søndag i advent

4. søndag i advent.

Advent betyder “komme”, og hentyder til Jesu fødsel. I tiden indtil vi fejrer denne dag den 24. december, er de fire søndage inden, i liturgien (kirkeåret), dedikeret til at fejre nedtællingen inden den store begivenhed. Første søndag i advent er i øvrigt første dag i det nye kirkeår.

Adventskransen er en juletradition, der kom til Danmark fra Storbritannien omkring 1850’erne. I begyndelsen brugte man lilla bånd, fordi lilla er den farve, kirken knytter til adventstiden. Lysene i kransen stammer formentlig fra at Gud tændte et lys i menneskers mørke, da Jesus blev født.

Før i tiden fastede man i adventstiden. Både sjæl og krop skulle beredes på at tage imod julens budskab, men det er vist længe siden…
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.