ladHavnenLeve

“Lad os diskutere de store ting omkring havnen, ikke detaljerne”

“Gennem årene har mange forskellige planer for Københavns havn været udarbejdet, ofte i stor detaljerigdom, men de store, overordnede retningslinjer har manglet”, skriver Lad havnen Leve i et debatoplæg, som i aften blev præsenteret på mødet på Islands Brygge.
Oplægget stiller spørgsmål ved den sædvanlige praksis med at udsende detaljerede planer om kajstrækningerne i Københavns Havn. Men samtidig er der ingen der diskuterer rimeligheden ved at bygge boliger i havnen, hvilket indsnævrer arealet som kan besejles. Eller spørgsmålet om broer. Giver det mening at Københavns Kommune skriver at “havnen er din”, samtidig med at mastebådene, som i stor udstrækning giver havnen miljø, udelukkes fra havnen på grund af broerne? Eller hvor rimeligt er det i virkeligheden at By og Havn opkræver afgift for brug af vandet? Det er enestående i dette land. Er det overhovedet lovligt?
Forslaget lægger først og fremmest nogle grundlæggende principper for havnens udvikling fast og giver derefter nogle eksempler på hvordan principperne kan udmøntes i praksis.
“Principperne i denne rapport er helt realistiske og vil føre til en spændende, oplevelsesrig og levende havn, hvis de gennemføres. Men de kræver et aktivt tilvalg i Københavns Kommune. Uden dette går byen glip af en stor mulighed for at etablere et enestående miljø i Københavns Havn”, skriver Lad Havnen Leve, en forening, som oprindelig udgik fra Christianshavns Lokalråd.
Læs rapporten Den aktive havn
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.