instagram

Hvad i alverden er Instagram?!?

For et par uger siden søsatte vi en Instagram fotokonkurrence her på Christianshavns Kvarter, i samarbejde med Christianshavneren. Men hvad er Instagram? Og hvad går det der ’hash-tag’ ud på? Har det med Pusher Street at gøre eller hvad? Det kan godt være at I alle sammen er helt indforståede, men hvis ikke det er tilfældet, vil jeg lige redegøre for de forskellige begreber her.

Instagram er et socialt medie ligesom Facebook og Twitter, men med det formål at dele billeder med hinanden. Instagram foregår på mobilen (eller på tablets, dvs. iPads eller lignende) og benytter sig af mobilens kamera-funktion. Du  downloader Instagram-appen til din mobil, hvilket er gratis, og opretter dig som bruger med brugernavn og password. Du kan både tage billeder indefra selve programmet, eller bruge de billeder der ligger på mobilen. Der er forskellige filter og rammer, og et par andre effekter som du kan lege med.

Facebook, Twitter og Instagram.
På Facebook har man ’venner’, og en central del af livet på Facebook går ud på at ’like’ (som i ’godt kunne lide’) sider, kommentarer, billeder, ja alt det der er på Facebook. På Twitter har man ingen venner, men ’følgere’. Instagram minder om Twitter på den måde at man ’følger’ andre, og har ’følgere’.

#hashtag.
En anden lighed mellem Instagram og Twitter er brugen af så kaldte ’hashtags’, som ikke har noget med hash at gøre, men er navnet på dette tegn: ’#’. På Twitter bruges hashtagget for at kategorisere emner i meddelelser, og på Instagram bruges hash-tagget ligeledes for at samle billeder i forskellige kategorier. Således vil alle billeder på Instagram som har hash-tagget #christianshavnskvarter automatisk høre sammen og vises på den samme side. På grund af en kobling til Christianshavns Kvarters hjemmeside, vil billederne også blive vist på hjemmesiden umiddelbart efter de er taget.

Tekst: Malin Westling.

 
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.