tata

Vi har mistet Tata

Tata var Christianias skomager. Hun var oprindelig italiener, og bragte elegant og eksklusivt skomagerhåndværk med sig, da hun kom til Christiania, hvor hun etablerede Tatas Sko. Hendes største kunder var personer med behov for ortopædisk fodtøj, fordi hendes sko, som ofte tog en måned at fremstille, var uden for almindelige menneskers rækkevidde, og prismæssigt bedre passede til en rekvisition fra kommunen. Til disse personer, som traditionelt har måttet nøjes med ufikse modeller, kunne Tata fremstille modesko i sikker stil, samtidig med at hun opfyldte deres ortopædiske behov. Christianshavns Kvarter har tidligere lavet et indslag om Tatas skomagervirksomhed og om hendes CD-udgivelse for nylig.

Tata var et sødt og eftertænksomt menneske, som det lå meget på sinde at det gik Christiania godt. Derfor var hun en indædt modstander af hashmarkedet, og hun var aktivt involveret i arbejdet med at få lavet en fond på Christiania.

Tata døde af kræft på årets næstsidste dag efter en kort sygdomsperiode. Endnu lige før jul havde hun det godt, omend det stod klart at hendes sygdom var alvorlig.

Tata bliver begravet fra Vor Frelser Kirke på lørdag d. 7. januar kl. 11.
Der er 1 kommentar

Send
 1. Dick Gijzen

  hi,
  I am Dick Gijzen and I am from the netherlands.
  on a trip with my truck from Tralee ireland to Helsinki Finland, I visit cristiania and met Anna Jepsen. who has a studio in the same house where Tata’s shooschop was.
  I took Anna with me for a week and fel in love.
  that was the beginning of a 3 years living in Farum. and friendship with Anna and Tata.
  a so kind, soft and inteligent woman.
  Bles you Tata you make everybody love’s you and God speed for all you’re friend who have to mis you R.I.P.
  Dick


Tilføj en ny kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.