Billede44

Lad Havnen Leve appellerer til almindelig sund fornuft

Er dette i mere end een forstand ved at være historie?

Under overskriften “Sidste sæson med Københavns mest populære turistattraktion” har Lad Havnen Leve, Dansk Sejlsportsunion og Havneforum København netop udsendt et særtryk af den sidste Christianshavneren’s midtersider, som omhandlede de kulturhistoriske tab, som Chistianshavn snart kommer til at lide, hvis broplanerne føres ud i livet og Krøyers Plads overbebygges hen ved 100% i forhold til lokalplanen. Særtrykket er udsendt til samtlige medlemmer af Folketinget, Borgerrepræsentationen, Fredningsnævnet for København, Natur- og Miljøankenævnet, AP Møllers Fond, NCC og andre og kan ses her.

Havnerundfarten er netop kåret som den mest populære turistattraktion i København. Det kunne Urban forleden meddele, efter at have foretaget en meningsmåling. Havnerundfarten kom ind før både Tivoli og Christiania, når turisterne blev spurgt hvilken seværdighed de ville anbefale andre turister.

Men havnerundfarten har talte dage, i hvert fald i den nuværende form, for med Københavns Kommunes vedtagne plan om bygning af i alt 7 broer på Christianshavn, kan havnerundfarten ikke i fremtiden sejle gennem Christianshavns Kanal, turens mest interessante del. Dels forsvinder det interessante sejlermiljø, hvis der bygges broer, dels kan havnerundfarten ikke efter opførelsen af broerne gennemføre sejladser hver andet minut som hidtil i sommerperioden, for med de nuværende 400 daglige passager af både, vil de ventende både spærre for havnerundfarten, mens der ventes på broåbning.

Sagen er som bekendt ikke slut, idet der er verserende retssager. Men Lad Havnen Leve appellerer i et medfølgende brev til de forskellige organisationer at der findes en mindelig løsning, inden det er for sendt. De påpeger at en minimal ændring i projektet, hvor broerne over Christainshavns Kanal erstattes af en tunnel, kan redde havnen fra at forsvinde. Alle – selv cyklistforbundet – kan acceptere en sådan løsning, som oven i købet er billigere end broerne.

Pressen har udvist en bemærkelsesværdig mangel på interesse for havnemiljøet på Christianshavn og ønsker heller i denne sag at skrive om overgrebet. Det samme gælder turisorganisationer som Wonderful Copenhagen og Visit Denmark, hvor sidstnævnte har demonstreret berøringsangst ved ligefrem at frabede sig materiale om sagen.
Der er 1 kommentar

Send
 1. PD

  Rigtig godt særtryk – inkl. billede af lys og venlig tunnelløsning:
  http://www.ladhavnenleve.dk/folder_small.pdf

  Men den oldgamle skibsreder HAR besluttet at Christianshavns Kanal SKAL ødelægges for at sikre hans mausoleum.

  Skibsrederen fatter ikke at typiske operagæster ikke vil gå den lange vej via broer – og slet ikke i typisk dansk vejr i operasæsonen. Og S og SF fatter ikke at cyklister ikke bryder sig om at vente på broer, der er oppe. Begge dele taler ellers for en tunnel.

  Men måske er S og SF blevet så borgerlige at de ikke tør sige skibsrederen imod. Ærgeligt at S og SF vil skide på både cyklister, operagæster og Christianshavn.


Tilføj en ny kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.